Αγαπητοί επισκέπτες,                           

συνδημότισσες και συνδημότες, σας καλωσορίζω στον ιστότοπο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας (Κ.Ε.ΔΗ.ΦΛΩ.).

Μέσω της ιστοσελίδας μας έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για τη λειτουργία και τις δραστηριότητες όλων των δομών της Κοινωφελούς Επιχείρησης, άμεσα και αποτελεσματικά.  Εξάλλου η τεχνολογία έχει εισχωρήσει τόσο πολύ στην καθημερινότητά μας, που καθιστά αναγκαία την ύπαρξη ενός τέτοιου δικτυακού τόπου. Η Κ.Ε.ΔΗ.ΦΛΩ. εκφράζει το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Φλώρινας, και για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η άμεση και αμφίδρομη επικοινωνία μαζί σας. Φιλοδοξία μας είναι η ιστοσελίδα της Κ.Ε.ΔΗ.ΦΛΩ.  να αποτελέσει ένα δίαυλο επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων μαζί σας, ώστε η συμβολή σας να μας καταστήσει  πιο αποδοτικούς και αποτελεσματικούς.

Με την υλοποίηση προγραμμάτων κατ’ εφαρμογή του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) αποσκοπούμε στη στήριξη των κοινωνικών δομών του Δήμου μας όπως:

1. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που βελτιώνει την ποιότητα ζωής ηλικιωμένων, ανήμπορων και μοναχικών ανθρώπων, οι οποίοι χρειάζονται κατ’ οίκον φροντίδα.

2. Το πρόγραμμα του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) που απευθύνεται σε ηλικιωμένους οι οποίοι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κλπ.) και το περιβάλλον που έχει αναλάβει τη φροντίδα τους αδυνατεί να ανταποκριθεί λόγω κοινωνικών και οικονομικών δυσκολιών.

3. Το  Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.μεΑ.) που απασχολεί άτομα με αναπηρία για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου, αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο τους με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα σε ομάδες εργαστηρίων, προσβλέποντας παράλληλα και στην εξυπηρέτηση των γονέων.

4. Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Φλαμπούρου (Κ.Δ.Α.Π.) που απασχολεί μαθητές της περιοχής απογευματινές ώρες, αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο τους με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα σε ομάδες εργαστηρίων.

5. Το πρόγραμμα Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (Τ.Ε.Β.Α.) που φροντίζει για τη διανομή  διαφόρων προϊόντων στους δικαιούχους άνεργους, άστεγους, ή άπορους συνανθρώπους μας.

6. Το πρόγραμμα «Άθληση για όλους» που εξυπηρετεί ωφελούμενους όλων των ηλικιών.

Το πλάνο δράσης της Επιχείρησης αποτελεί στην ουσία απαραίτητο εργαλείο υποβοήθησης και στήριξης των συνδημοτών  του διευρυμένου Δήμου Φλώρινας και κατά τη διάρκεια των χρόνων λειτουργίας της έχει επιτελέσει πολύ σημαντικό και πολυεπίπεδο κοινωνικό έργο. Θα επιθυμούσαμε τη συνδρομή σας σε θέματα εθελοντισμού, συμπράξεων και συνεργιών  με φορείς, συλλογικότητες, αλλά και μεμονωμένα άτομα, προκειμένου να κάνουμε πράξη το όραμα της νέας δημοτικής αρχής του Δημάρχου μας κ. Βασίλη Γιαννάκη, «ΦΛΩΡΙΝΑ, τόπος ζωής μας».

 

 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου
Καλή περιήγηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε.ΔΗ.ΦΛΩ.

 

Παναγιώτης Νώτας

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?