Διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα το σακχαρώδη διαβήτη.

 

        Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας ενόψει της Παγκόσμιας ημέρας για το Διαβήτη διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα το «σακχαρώδη διαβήτη», στην οποία θα διεξαχθούν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και πίεσης από το προσωπικού του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, στην πλατεία Γ. Μόδη δίπλα από τον πεζόδρομο Φλώρινας,  από 09:00 π.μ. – 13:00 μ.μ.

        Η εκδήλωση έχει ως στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου μέσω της μέτρησης του γενικού πληθυσμού, καθώς ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες αυξημένης νοσηρότητας και πρόωρης θνησιμότητας. Οι μεταβολικές διαταραχές που προκαλούνται από τον σακχαρώδη διαβήτη συνδυάζονται με την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου, περιφερικής αρτηριοπάθειας, αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, νεφροπάθειας κλπ.

        Στην Ελλάδα περίπου το 8% του πληθυσμού νοσεί από σακχαρώδη διαβήτη, πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζει στα αρχικά κυρίως στάδια. Αν και ο σακχαρώδης διαβήτης θεωρείται μάστιγα των ανεπτυγμένων χωρών, είναι ένα νόσημα που σχετίζεται άμεσα με τη φτώχεια και επηρεάζει δυσανάλογα τις χαμηλές κοινωνικοοικονομικά ομάδες και τις μειονότητες.

 

Για την Κοινωφελή Επιχείρηση

Δήμου Φλώρινας

 

Ευαγγέλου Νικόλαος

Πρόεδρος Δ.Σ.

 

 

Ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη του προέδρου του Δ.Σ. στην ΕΡΤ Φλώρινας για την διοργάνωση της εκδήλωσης

(09/11/2015)

 

Στιγμιότυπα και στατιστικά από την εκδήλωση:

(16/11/2015)

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?